0

Hout en Rubber!

Geplaatst op: 23-04-2021

HOUT EN RUBBER

De Hevea boom staat bekend om z’n melkachtig sap, het belangrijkste ingredient voor het natuurrubber babybijtspeeltje Sophie de giraf. Nieuw is dat nu ook het hout van de Hevea boom wordt gebruikt, waardoor speelgoed ontstaat met een bijzondere combinatie van hout en natuurrubber, geheel afkomstig van de Hevea boom. Het resultaat: een prachtig uitziende rammelaar, bijtring en badbootje die fantastisch zijn om mee te spelen en bovendien zo duurzaam zijn dat ze het ‘OK biobased’ certificaat hebben gekregen.

Natuurrubber wordt gemaakt van het sap van de Hevea boom. Zodra een boom rijp is voor de rubberproductie, kan deze maar liefst 30 à 40 jaar sap leveren. Ondertussen zorgt de boom er bovendien voor dat koolstofdioxide wordt geabsorbeerd en zuurstof wordt geproduceerd. En aangezien natuurrubber ook nog biologisch afbreekbaar is, kunnen we wel spreken van een zeer duurzame grondstof. Maar wat gebeurt er met de Hevea boom als deze niet meer geschikt is voor de rubberproductie? Met de lancering van de nieuwe So’Pure speelgoedlijn bestaande uit rubber én hout, krijgt het hout van de Hevea boom nu een tweede leven.

Sophie de giraf So'Pure totem rammelaar
Een rammelaar speciaal ontwikkeld om je baby’s zintuigen te prikkelen. Niet alleen biedt de rammelaar verlichting bij doorkomende tandjes, ook zijn er verschillende materialen, kleuren, structuren en geluiden om te onderzoeken. Zo klinken er lieve belletjes als je met de rammelaar schudt en bevat de rammelaar twee felgekleurde bijtringen, gemaakt van Hevea hout.

Sophie de giraf So'Pure badbootje
Dit prachtige bootje blijft echt drijven en staat dan ook garant voor veel speelplezier. Omdat er geen gaatjes zijn, kan er geen water in het bootje komen en is hij dus zeer geschikt om mee in bad te nemen. De romp is gemaakt van Hevea hout terwijl de afneembare boei gemaakt is van natuurrubber. De vorm van de boot is bovendien zo ontworpen dat deze makkelijk is vast te pakken door kleine handjes.

Sophie de giraf So'Pure silhouette bijtring
Een lichte bijtring, die gemakkelijk is vast te pakken door je baby. Zowel het Hevea rubber als hout helpen om het pijnlijke tandvlees van je kindje te kalmeren. Tegelijkertijd kan je kindje de verschillende materialen onderzoeken en het verschil in structuur en hardheid voelen door op de giraffenoortjes en -hoorntjes te sabbelen en te bijten.

***

Zowel de So’Pure rammelaar als het badbootje en de bijtring hebben de ‘OK biobased’ certificering van het onafhankelijke TUV Austria-laboratorium, dat het gebruik van hernieuwbare grondstoffen (biobased) certificeert.

Adviesprijzen
Sophie de giraf So'Pure badbootje € 18,99
Sophie de giraf So'Pure silhouette bijtring € 14,99
Sophie de giraf So'Pure totem rammelaar € 18,99Copyright 2024 Kleine Giraf | Webdevelopment Webparking & Artylicious